Acasă Alte comunitati Angel Tîlvăr: Nu putem accepta nicio atingere a drepturilor pe care românii...

Angel Tîlvăr: Nu putem accepta nicio atingere a drepturilor pe care românii le au ca cetățeni europeni

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, consideră că drepturile europene ale cetățenilor români nu pot face obiectul niciunei re-negocieri.

Nu putem accepta nicio atingere a drepturilor pe care românii le au ca cetățeni europeni. Ele decurg din tratatele Uniunii Europene pe care țara noastră le-a negociat în cursul procesului de aderare. Aceste negocieri au fost lipsite de orice constrângere pentru toate părțile. În baza acestor negocieri ne-am asumat obligații și ne-au fost recunoscute drepturi”, susţine ministrul într-o postare pe pagina de socializare a DPRRP.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeană s-a construit pe ideea liberei circulații și a tratamentului egal al tuturor cetățenilor statelor membre. Din ea a rezultat ideea solidarității europene și a viitorului comun european. Orice alterare a acestor idei de bază înseamnă o denaturare a spiritului european, o deturnare nefericită a construcției europene.

În mod firesc, realitățile economice ale Europei au făcut ca numeroși cetățeni ai unor state membre să aibă acces la sistemele de beneficii sociale ale altora. Se întâmplă pentru că ei înșiși ajung să fie contribuabili în acele state. Prin faptul că muncesc în acele țări, prin faptul că trăiesc în acele țări, ei contribuie la prosperitatea generală a acelei societăți și la bugetele care alimentează beneficiile sociale acordate în acele state. Acest lucru se întâmplă în mod legal, direct și indirect, prin contribuțiile obligatorii înscrise în contractele de muncă și prin taxele generale și locale pe care toate persoanele sunt ținute să le achite”, conchide Angel Tîlvăr.

Articolul precedentRomânii din Spania strâng medicamente pentru victimele de la Colectiv. Vezi punctele de colectare!
Articolul următorBiblioteca de cărți în limba română din Milano va rămâne închisă