Asociaţiile româneşti din Italia vor campanii de informare împotriva traficului de persoane

Asociaţiile româneşti din Italia vor campanii de informare împotriva traficului de persoane

Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane este marcată în fiecare an în data de 18 octombrie, având ca scop informarea și sensibilizarea societății asupra fenomenului ce încalcă grav drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Cu toții ar trebui să luăm atitudine împotriva acestei forme de ‘sclavie modernă’, în continuă expansiune. Traficul de persoane și exploatarea prin munca reprezintă o problemă majoră cu care se confrunta și românii din diaspora, Italia fiind una dintre primele 10 țări de destinație a victimelor traficului de persoane”, se arată într-un comunicat semnat de ADRI — Asociația Femeilor Românce din Italia, C.I.A.O Romania — Comitato Italiano Associazioni e ONG in Romania şi Associazione Ebano.

Semnatarii susţin că ar fi util ca MAE și organizațiile non-guvernamentale active în acest sector să desfășoare acțiuni și campanii de informare în acest domeniu și pentru românii din diaspora.

 În cele mai multe cazuri, victimele provin nu atât din familii dezorganizate, cât mai ales din familii în care nu au primit dragostea și atenția necesare sau din rândul celor care au părinți la munca în străinătate.

Sporirea gradului de cunoaștere a acestui fenomen de către cetățeni reprezintă o cale în plus de prevenire a acestui flagel care ar fi util să fie în centrul preocupărilor autorităților, spre binele întregii societăți”, conchid cele trei organizaţii pe dumitrachesilvia.wordpress.com