”Bacalaureat” va rula în Cehia

”Bacalaureat” va rula în Cehia

Din 13 aprilie, în cinematografele din Cehia va rula pelicula “Bacalaureat” a cărei regie poartă semnătura lui Cristian Mungiu.

Proiecția este susținută de ICR Praga și Casa de Distribuție Aerofilms.

Filmul ”Bacalaureat” a fost premiat pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes și pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Chicago, iar Adrian Titieni a primit premiul Hugo de Argint pentru cel mai bun actor pentru rolul interpretat în acest film.

De asemenea, pelicula va fi proiectată și în cadrul secțiunii Best of (selecția celor mai interesante filme apărute în ultimii doi ani) a celei de a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional Zilele filmului european care se desfășoară la Praga, în perioada 6-13 aprilie 2017. Proiecția are loc astăzi, marți, 11 aprilie 2017, de la ora 20:00, la Praga.

Romeo Aldea, medic într-un oraș mic din Transilvania, depune toate eforturile pentru ca fiica sa, Eliza, să fie acceptată la o universitate britanică. Pentru îndeplinirea condițiilor de acceptare, îi lipsește doar un mic pas, care nu ar trebui să îi pună probleme: să ia bacalaureatul.

Totul se complică în momentul în care, în drum spre școală, Eliza este agresată. Cu toate că nu i se întâmplă nimic extrem de grav, năpădit de teama că fiica lui ar putea eșua la examen și că diploma de bacalaureat nu va fi trimisă la timp, tatăl fetei începe să acționeze uitând, totuși, că în acest mod încalcă toate principiile pe care i le-a insuflat fiicei lui.

Realizatorii filmului nu pun accent pe identitatea agresorului, personajul principal fiind Romeo care nu ezită să recurgă la compromisuri pe care în trecut le condamna, pentru că nu poate suporta gândul că fiica sa nu va avea șansa unei vieți mai bune decât a lui.