Acasă Europa Bogdan Diaconu: Cine se naşte român trebuie să rămână cetăţean român!

Bogdan Diaconu: Cine se naşte român trebuie să rămână cetăţean român!

Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Bogdan Diaconu va depune un proiect de lege prin care ziua de 27 martie să fie recunoscută drept un moment istoric, ziua în care Basarabia s-a unit cu România în anul 1918.

“Sărbătorim 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România şi mi-aş dori ca acest moment, 27 martie să fie sărbătorit şi recunoscut ca un moment foarte important în istoria României. Voi depunde un proiect de lege în acest sens pentru că aşa cum sărbătorim pe 24 ianuarie, trebuie să sărbatorim şi această zi drept Ziua reunirii Basarabiei cu România”, a declarat Bogdan Diaconu în cadrul conferinţei  organizate cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Acesta a mai adăugat că ceţăţenii născuţi români trebuie să se bucure de cetăţenia română şi a anunţat că : “În aceeaşi idee voi mai depune un proiect de lege privind recunoaşterea faptului că cei care s-au născut români trebuie să fie, în continuare, români. Trebuie să existe recunoaştere faţă de cetăţenii de pe fostele teritorii administrate de România şi apoi de Uniunea Sovietică. Toate constituţiile, şi cele de atunci şi cele de acum, prevăd faptul că cine se naşte român, rămâne cetăţean român. Avem în Rep. Moldova cetăţeni români şi trebuie să recunoaştem acest lucru”. (sursa foto: Libertatea)