Acasă Cultura / Culte O actriţă româncă premiată în SUA

O actriţă româncă premiată în SUA

Actrița Maria Dinulescu a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă cu rolul din filmul „Stepping out” la „LA Indie Film Festival”. Producţia cinematografică i-a adus un premiu şi Nataliyei Padilla, pentru cel mai bun regizor.

Filmul urmează să fie prezentat şi la Festivalul de la Cannes, la secţiunea scurtmetraje, anunță ICR New York, scrie Business Review.

Este un sentiment atat de placut sa vad ca toate eforturile pe care le-am depus in ultimii doi ani incep sa dea roade. Tocmai am terminat de filmat un nou scurtmetraj, iar acum ma apuc de altul. Sunt pasi mici, dar in directia pe care mi-am dorit-o intotdeauna. Mereu e grozav sa te intorci la Cannes”, a declarat Maria Dinulescu.

Românca din Ploiesti a studiat actoria în Bucureşti şi a intrat în atenţia internaţionala în 2003, dupa ce primul scurtmetraj în care a jucat, „Traffic”, a câştigat premiul Palme d’Or la Cannes. Ea s-a întors la Cannes în 2007, când un alt film în care a jucat rolul principal, „California Dreaming”, a fost premiat.