Bursă Interculturală în Italia pentru liceeni români

Bursă Interculturală în Italia pentru liceeni români

Liceenii români  care în anul şcolar curent studiază în clasa a-9-a sau a-10-a (născuţi între 01.01.1999 – 01.06.2001), cunosc limba engleză sau italiană, sunt interesați de dezvoltarea personală și de cunoașterea unei alte culturi europene vor putea beneficia de o bursă integrală în Italia, pentru anul școlar 2016-2017, în valoare de 8.000 euro care acoperă toate cheltuielile.

Participanţii la acest program de burse, organizat de Intesa Sanpaolo Bank, devin parte a comunităţii internaționale AFS Intercultura, formată din tineri din întreaga lume care împărtășesc aceeași pasiune de a explora culturi străine. Ei beneficiază de o experienţă interculturală completă, locuiesc pentru 10 luni într-o familie italiană și urmează cursurile unui liceu italian.

Astfel bursierii Intercultura sunt perfect integraţi în mediul social și școlar din Italia, studiile fiind efectuate pe parcursul bursei sunt recunoscute academic în România.

Candidaţii eligibili interesaţi de Bursa Intercultura şi de un an de studiu în Italia trebuie să completeze şi să trimită aplicaţiile până în 29 ianuarie 2016. Selecţia pentru Bursa Intercultura se va face în mai multe etape, direct de către Fundatia Intercultura/AFS din Italia, co-organizatoare a acestui program.

Programele AFS Intercultura au un impact puternic pozitiv asupra vieții participanților. AFS Intercultura a ajutat peste 400.000 de elevi și studenti să se dezvolte la nivel personal prin experiențe de învățare interculturală. Participanții dezvoltă noi abilități și capătă o perspectivă mai largă asupra lumii, în timp ce construiesc legături puternice şi de durată cu oamenii care îi însoţesc în această calatorie inițiatică.