Ca și în țară, prezența la secțiile de votare din străinătate va...

Ca și în țară, prezența la secțiile de votare din străinătate va fi monitorizată electronic pentru a împiedica votul multiplu

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) precizează că din totalul de 609.962 de cetățeni români înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în afara țării,  datele referitoare la 600.290 au fost importate de la Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul MAI, în evidențele căreia aceștia sunt trecuți cu domiciliul în străinătate, având pașapoarte CRDS, (cu mențiunea „domiciliu în străinătate”) și figurând automat în Registrul electoral ca cetățeni români cu drept de vot în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Diferența de 9.672 o reprezintă cetățenii români cu domiciliul în România și reședința în afara țării. Dintre aceștia, 6.937 au optat pentru votul prin corespondență, iar 2.735pentru votul la o secție de votare din apropierea locuinței.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că fiecare cetățean român figurează o singură dată în Registrul electoral și că speculațiile privind un presupus risc de fraudare a alegerilor în diaspora sunt neîntemeiate, pentru că orice tentativă de vot multiplu va fi împiedicată de Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, care va fi utilizat și în secțiile de votare din străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.