Campaniaƒ ”Informare acasăƒ! Siguranțムîn lume!”, la start!

Campaniaƒ ”Informare acasăƒ! Siguranțムîn lume!”, la start!

Campania naționalム”Informare acasăƒ! Siguranțムîn lume!” derulată de Ministerul pentru Româ˜nii de Pretutindeni în parteneriat cu alte instituții publice, este gata de start. Astfel,  pe data de 9 august a.c., campania va începe în județul Botoșani, avându-i ca grup țintă în principal pe românii care doresc sムmunceascăƒ, sムstudieze și sムlocuiascムîn străƒinăƒtate și are astfel vor fi informați despre drepturile pe care le au în afara granițelor, în țăƒrile membre UE, precum și despre riscurile la care se expun odatムcu decizia de a munci în străƒinăƒtate. De asemenea, vor fi informați în legăƒturムcu siguranța la locul de muncăƒ, riscurile unor boli profesionale, protecția fațムde abuz și exploatarea prin muncムsau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrăƒtorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Campania de informare începe cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august) și va continua și-n alte regiuni ale țăƒrii.

Campania este derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, care au confirmat prezența atât la nivel de secretar de stat, cât și la nivel de expert, precum și autoritățile locale din fiecare județ.

Sunt așteptați reprezentanți ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țăƒri în care sunt comunități de români au un număr semnificativ de membri: Italia, Spania sau Marea Britanie.