Acasă Alte comunitati Cântece și dansuri tradiționale românești la Atena

Cântece și dansuri tradiționale românești la Atena

Elevii Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza din Atena”, care funcționează cu sprijin din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au prezentat duminică, 4 martie, un superb spectacol, dedicat mamei!

Cu ajutorul cadrelor didactice, copiii au pregătit poezii, scenete, cântece și dansuri populare și moderne. Cu această ocazie specială, ansamblul Școlii s-a îmbrăcat în costume noi, prezentând și o suită de dansuri și cântece din Maramureș.

Cei mai mici dansatori au valsat pe ritmul celebrei melodii, ”Valurile Dunării”, iar dansul rusesc – Kalink, a strârnit apaluze furtunoase. Spectacolul s-a încheiat în ritm de dans modern, nu înainte ca norocoșii câștigători ai tombolei, să-și ridice premiile.

La acestea au contribuit Mihai Dohotar, Ana Țuțuianu, Adriana Furdui, Dimitra Georgakopoulou și Asociația Femeilor Românce din Grecia.

Pe parcursul spectacolului a avut loc o expoziție cu vânzare, de unde s-au putut achiziționa mărțișoare confecționate de elevii școlii, precum și costume populare românești.

Ambasada României la Atena a fost reprezentată de Anca Chisăliță, care a adresat un mesaj celor prezenți precum și invitația de a participa la concertul organizat pe 8 martie de Ambasadă, avându-l ca invitat special, pe celebrul Grigore Leșe.

Asociația Femeilor Românce din Grecia este o organizație non-guvernamentală non-profit care are ca obiective principale păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din Grecia, precum şi promovarea limbii române, culturii, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti în Grecia, dar şi în alte ţări, prin colaborări internaţionale.

*** 

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter ori transmite sugestiile Dvs. pe adresa de email: contact@timpromanesc.ro

Articolul precedent„Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online”
Articolul următorÎntâlnire cu scriitoarea Corina Ozon la Roma