Acasă Cultura / Culte Cât de mult poate un copil să îmbunătăţească imaginea României

Cât de mult poate un copil să îmbunătăţească imaginea României

 Robert Dancs s-a născut în Italia, dar are rădăcini româneşti, mai exact la Borşa, în judeţul Maramureş. La doar 11 ani, băieţelul român, care în prezent locuieşte cu sora sa Natalia (13 ani) şi mama sa, Karolina Stetcu, în oraşul Sarnico din regiunea Lombardia, a cucerit publicul italian şi lumea cinematografiei imediat după lansarea filmului „Sole a Catinelle”.

Micul actor a fost prezent la recepţia organizată de Consulatul României la Milano pentru comunitatea românească din regiune. Emoţionat că participă la un astfel de eveniment, Robert a spus: „Sunt bucuros. Și când am văzut că se semnează contractul de participare a României la Expo 2015 m-am emoţionat şi m-am gândit că e frumos, că suntem aşa buni prieteni cu Italia şi în acelaşi timp că aici la Milano, suntem bine văzuţi”.

În filmul „Sole a catinelle”, Robert joacă rolul fiului personajului interpretat de Checco Zalone: un băieţel cu note bune la şcoală, care suferă de pe urma despărţirii părinţilor săi. Pentru acest rol Robert a fost selectat din 80 de candidaţi, toţi italieni.

Articolul precedentConsilierul pe probleme de cultură din Milano, impresionat de un român
Articolul următorUltimii marinari români de pe nava RM Pioneer au fost repatriaţi