Acasă Europa Centrele de recoltare a sângelui la Chișinău, Bălți și Cahul au recoltat...

Centrele de recoltare a sângelui la Chișinău, Bălți și Cahul au recoltat sânge pentru victimele tragediei din România

Ministerul Sănătății din Rep. Moldova a oferit, începând de ieri, sprijin României, oferind produse sangvine pentru asigurarea tratamentului victimelor din clubul Colectiv.În acest scop a fost evaluată disponibilitatea rezervelor medicale în produse sanguine şi au fost oferite Ministerului Sănătăţii din România, ca asistenţă hemotransfuzională, produse sanguine 2150 unităţi sau circa 550 kg, acestea constituind componente sanguine (eritrocitare şi plasmă proaspăt congelată) şi preparate biomedicale sanguine (albumină umană), vital necesare în situaţiile clinice specifice rezultatului dezastrului (arsuri, fracturi etc.). În total din partea Rep. Moldova se vor asigura produse sanguine în valoare totală de peste 1,705 milioane lei moldoveneşti.

În urma apelului lansat încă de sâmbătă de Ministerul Sănătății din Moldova, Centrele de recoltare a sângelui din orașele Chișinău, Bălți și Cahul au primit duminică persoanele care au dorit să doneze sânge pentru victimele din România.

Potrivit Centrului Naţional de Transfuzie a Sîngelui din Rep. Moldova, persoanele  ce doresc să doneze sânge pentru victimele dezastrului din Clubul ”Colectiv” din București, România pot dona sânge zilnic între orele 08:00-15:00  la unul din punctele de recoltare a sângelui a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui: în Chișinău – str. Academiei 11, mun. Bălți, str. Decebal 113 şi Cahul, str. A. Mateevici 103/1.