Comisia mixtă interguvernamentală româno – moldovenească se reuneşte în octombrie

Comisia mixtă interguvernamentală româno – moldovenească se reuneşte în octombrie

DISTRIBUIȚI

Cea de-a VIII-a reuniune a Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare economică dintre România și Rep. Moldova va avea loc la București în perioada 14-17 octombrie.

Anunţul a fost făcut în cadrul ședinței comune a Guvernulelor de la Bucureşti şi Chişinău. După această reuniune la București va avea loc expoziția „Fabricat în România”, în cadrul căreia Rep. Moldova beneficiază de un spaţiu expoziţional gratuit de circa 200 metri pătrați, în conformitate cu înţelegerile convenite la nivel bilateral.

De asemenea, copreședinții Comisiei Mixte pentru cooperare economică vor participa la deschiderea pavilionului Rep.Moldova. La standul național moldovenesc vor fi prezentate companiile din domenii de interes strategic pentru piața românească.

Reamintim că secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut, pe 17 septembrie, la Chişinău, o rundă de consultări cu vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Rep. Moldova, Andrei Galbur.

În planul dialogului pe linia ministerelor afacerilor externe, cei doi oficiali au confirmat atunci convocarea celei de-a patra sesiuni a Comisiei interguvernamentale România-Rep.Moldova pentru integrare europeană, instrument-cheie pentru sprijinirea eforturilor de reformă şi de implementare a standardelor europene ale statului vecin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.