Acasă Cultura / Culte „Comoara” lui Corneliu Porumboiu premiata la Cannes

„Comoara” lui Corneliu Porumboiu premiata la Cannes

Lungmetrajul „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a primit premiul „Un certain talent” din cadrul secţiunii „Un Certain Regard”, la cea de a 68-a ediţie a Festivalului de la Cannes.

Filmul regizat de Corneliu Porumboiu spune povestea lui Costi, un om obisnuit, angajat al unei primării, care porneşte în căutarea unei comori. În rolurile principale sunt actorii Cuzin Toma, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, cu toţii selectaţi după un casting amplu, desfăşurat timp de trei luni.

Lungmetrajul va avea premiera în România pe 29 mai. Este al doilea premiu pentru regizorii români prezenţi pe croazetă, după „Ramona”. Pelicula semnată de Andrei Creţulescu a luat premiul Canal Plus la categoria scurtmetraj. La secţiunea Un Certain Regard a fost selectionat şi „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, notează Digi24.

De asemenea, filmul „The Son of Saul”, în care joacă actorul român Levente Molnar, a primit Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film. Pelicula se numără şi printre favorite la marele premiu al Festivalului.