Concert de excepție la Cernăuți

Concert de excepție la Cernăuți

O echipă de tineri folkişti brașoveni, cărora li se vor alătura şi câţiva interpreţi bucovineni, printre care si cunoscuţii şi îndrăgiţii interpreţi Iulia Caraiman din Braşov şi Carolina Jitaru din Cernăuţi, vor concerta vineri, 2 decembrie, în sala Bucureşti a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (strada Kobyleanska, 9).

Iulia Caraiman s-a născut la 7 noiembrie 1981 la Brăila. Debutează în 1997 în Cenaclul lui Adrian Păunescu “Și totuși iubirea”.

În perioada 2003 – 2004 susţine concerte alături de formaţia blues Ora H şi formaţia pop-rock Dama cu Camelii.

Din 2004 Iulia Caraiman participă la evenimente folk, evidenţiindu-se la Festivalul Concurs pentru Tineret Bistriţa Folk, 2004, Festivalul Naţional Studenţesc Drobeta Tr. Severin, 2005, Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Folk Baladele Dunării,Galaţi 2006, Festivalul Naţional de Folk Prima Iubire, Reghin 2006 , la Corona Folk Festival, Braşov 2007, Festivalul Naţional de Folk Gil Ionita, Oneşti 2008, Festivalul Naţional de Folk VolkArt, Sighisoara 2008, Festivalul Naţional de Muzică Folk La Suceava în Cetate, 2009.

A absolvit Şcoala Populară de Arte Braşov, secţia canto-muzică uşoară şi Facultatea de Litere (specializarea limba engleză-limba franceză), în cadrul Universităţii Transilvania, Braşov.

La fel de bogat este şi palmaresul Carolinei Jitaru, redactor superior la postul de radio Ucraina Internaţional, absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii Naţionale “Iurii Fedkovyci” din Cernăuţi, care de asemenea a participat la diverse festivaluri, concerte, spectacole nu numai în regiunea noastră, ci şi în Republica Moldova şi România. Ba mai mult, cu aproape 20 de ani în urmă ea a avut un spectacol propriu “Al nouălea val”, care s-a bucurat de un  succes deosebit.

Spectacolul din ziua de 2 decembrie este organizat de Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” şi Liga Tineretului Român “Junimea”. Intrarea liberă. Începutul la ora 16.00.