Acasă Asociatii Concurs Internaţional de şah „Foaia Românească”

Concurs Internaţional de şah „Foaia Românească”

70 de sportivi și pasionați ai șahului din România şi Ungaria, dintre care 36 de concurenţi, la diverse categorii de vârstă, au participat la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, sâmbătă, 12 ianuarie 2019, la cea de-a zecea ediţie a Concursului Internaţional de şah „Foaia Românească”. Potrivit unui comunicat de presă, la competiţie au participat şi membri marcanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria. Din România au participat mai mulți şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Şahiştilor Români din Ungaria, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”. Promotorul manifestării este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, şahist, membru al coralei „Pro Musica” şi preşedinte al Asociaţiei Şahiştilor Români din Ungaria. Cu această ocazie, s-a dezvelit o placă care locul unde activează această asociaţie românească.

Concurenții au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, iar câștigătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri şi premii.

Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat atât la manifestare, cât şi lafestivitatea de decernare a premiilor, salutând în cuvântul său organizatorii şi participanţii la competiţie, care a devenit o manifestare tradiţională în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria.