Acasă Spania Lectorat de Limbă Română la Universitatea Complutense din Madrid

Lectorat de Limbă Română la Universitatea Complutense din Madrid

Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid, Ambasada României în Spania și Universitatea Complutense din Madrid, în colaborare cu Centrul Cultural „Casa de Vacas” și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, au inaugurat în 15 ianuarie Lectoratul de Limbă Română la Universitatea Complutense din Madrid.

Evenimentul a avut loc în contextul marcării a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale. Sub genericul „Eminescu ieri și azi”, evenimentul dedicat poetului Mihai Eminescu, a evocat, dintr-o perspectivă multidisciplinară, personalitatea artistică a poetului naţional.

Viața și opera poetului au fost rememorate de profesorul universitar și traducătorul poeziilor lui Mihai Eminescu, José Manuel Megías, dar și printr-un recital de poezie de Mihai Eminescu, în spaniolă, cu proiecția versurilor în limba română, în interpretarea actorului Ramiro Melgar și un recital de nai în interpretarea artistei Mariana Preda.

La final, a fost proiectat documentarul „Eminescu, Veronica, Creangă”, primul scurtmetraj despre prietenia dintre Mihai Eminescu, Ion Creangă și Veronica Micle, realizat de Octav Minar în 1914.

Translate »