Acasă Europa MRP: ”Cetățenii trebuie să rămână prioritatea noastră”

MRP: ”Cetățenii trebuie să rămână prioritatea noastră”

În contextul votului de respingere a Acordului privind Brexit-ul din Parlamentul britanic, de ieri, 15 ianuarie 2019, MRP își exprimă sprijinul față de comunitatea de români din Regatul Unit.

”În cadrul negocierilor derulate la nivel european privind efectele Brexit-ului, ne-am concentrat pe protejarea drepturilor cetățenilor,  se arată într-un comunicat al instituției.

Considerăm că, și în perioada următoare, cetățenii, atât cei europeni din UK, cât și cei britanici din UE27, trebuie să rămână prioritatea noastră, iar scopul nostru comun să fie acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, să minimizăm pe cât posibil efectele negative care ar afecta viețile acestora.

Regretăm rezultatul votului din Camera Comunelor. O retragere fără acord a Marii Britanii din UE ar avea consecințe serioase atât pentru UE/statele membre, cât și pentru Marea Britanie. Ne exprimăm speranța că prin dialog parlamentarii britanici vor ajunge la un consens privind Brexit-ul, mai precizeaă MRP, adăugând că pe tot parcursul procesului de negociere, UE27 a dovedit constant deschidere pentru identificarea unei soluții acceptabile pentru ambele părți, precum și fatul că poziția UE27 rămâne aceea că Acordul negociat este unul echilibrat și răspunde adecvat preocupărilor părților implicate.

Ca deținător al PRESRO2019 vom susține dialogul și cooperarea în vederea atingerii unui rezultat care să aibă ca principal obiectiv interesele cetățenilor europeni”, mai menționează instituția .

Articolul precedentLectorat de Limbă Română la Universitatea Complutense din Madrid
Articolul următorMeleșcanu la Chișinău