Acasă America Latina Cosmin Perța va participa la Festivalul Internațional de Poezie din Pereira, Columbia

Cosmin Perța va participa la Festivalul Internațional de Poezie din Pereira, Columbia

În perioada 28 august – 2 septembrie, poetul român Cosmin Perța va participa la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie din Pereira (Columbia). Festivalul este  unul dintre cele mai cunoscute din America Latină și adună, an de an, poeți din întreaga lume pentru a celebra poezia: „Anul acesta am pregătit o selecție de poeți invitați, atât naționali, cât și internaționali, recunoscuți în lumea literelor pentru talentul și capacitatea de a transmite emoții prin versurile lor. Veți asista la diversitatea vocilor și stilurilor care converg într-un singur loc, lăsându-vă fără suflare și transportându-vă într-un univers plin de sentimente.” – se arată în comunicatul oficial al festivalului.

Poetul român va participa atât la lecturile oficiale de poezie de pe cele trei scene instalate în piețele orașului Pereira (29, 30 august și 2 septembrie) cât și la o serie de întâlniri cu liceeni și studenți, după cum urmează: Colegio Hans Drew (28 august), Colegio Menzalo Mejia (29 august), Colegio Leningrado (30 august), Colegio Tecnologico D/Das (31 august). Totodată, în data de 28 august va participa la o întâlnire profesională cu presa locală, critici și agenți literari columbieni la Camera de Comerț din Pereira.

Cosmin Perța, care participă pentru a doua oară la un festival din Columbia, este poet, prozator și eseist. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obținând ulterior titlul de doctor cu o lucrare despre literatura fantastică est-europeană. A publicat mai multe romane și volume de eseuri, povestiri și poeme. În 2012 a obținut premiul Tânărul prozator al anului. Fragmente din opera sa poetică au fost traduse în 16 limbi. În prezent este lector la Universitatea Hyperion din București.