Acasă Cultura / Culte „Descoperiri” românești la PHotoEspaña

„Descoperiri” românești la PHotoEspaña

Artiştii Alexandra Croitoru şi Matei Bejenaru au participat zilele trecute la a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie şi Arte Vizuale PHotoEspaña, cel mai amplu festival de fotografie şi arte vizuale din Spania, în cadrul secţiunii Descoperiri.

Alexandra Croitoru este artist vizual, absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia Grafică, iar din 1999 predă în cadrul Departamentului Foto-Video şi Procesare Computerizată a Imaginii la aceeaşi universitate. Cercetează mitul lui Brâncuşi în România în cadrul programului doctoral al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, iar din 2011 este co-curator şi co-fondator al Salonului de Proiecte din Bucureşti. În 2012 a fost co-organizator al proiectului UN-EDUCATED, dedicat viitorului educaţiei artistice.

Matei Bejenaru, artist vizual, trăieşte şi lucrează la Iaşi. A absolvit Institutul Politehnic şi Universitatea de Arte „George Enescu“, ambele din Iaşi, iar din 1999 predă fotografie şi artă video la Universitatea de Arte „George Enescu“ Iaşi. Este fondator şi director artistic al Bienalei de Artă Contemporană Periferic (1997 – 2008) şi membru fondator al Asociaţiei Vector din Iaşi. Între 2003 şi 2007 a fost directorul artistic al Galeriei Vector din Iaşi, poziţie din care a manageriat proiectul de cultură socială cARTier.

Articolul precedentGusturile gastronomiei secuiești revin la Ozosep
Articolul următorArtiștii români în spectacol unic pe sena din din Beyoglu (Turcia)