Despre încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească, la Câmpia Turzii

Despre încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească, la Câmpia Turzii

Camera de Comerț și Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) lansează și în România ciclul de forumuri economice ”Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească”.

Primul eveniment din această serie se va desfășura , pe 9 iunie, la Câmpia Turzii. Prin acest program de interes național pentru România organizatorii își propun să reapropie investitorii români din diaspora, de origini și să sprijine în mod concret nu doar proiectele acestora, ci și cele ale investitorilor italieni.

Prin proiectul „Incubatorul de IMM-uri” se încurajează concretizarea noilor idei de afaceri și crearea de noi întreprinderi, cu scopul de a sprijini relansarea productivității, creșterea și dezvoltarea economică a teritoriului, acordând o atenție deosebită start-up-ului antreprenorial.

Economia românească are în continuare nevoie de experiența și know-how-ul investitorilor italieni și tocmai de aceea le pune acestora la dispoziție, înafara programului nostru și toate instrumentele puse la dispozitia sistemului cameral românesc și al Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri”, subliniază CCIRO.

Primăria Câmpia Turzii precum și restul autorităților clujene vor prezenta în cadrul forumului din 9 iunie oportunităţile investiționale prezente la nivel local şi zonal, facilităţile fiscale şi economice oferite investitorilor, fondurile europene disponibile, programul de dezvoltare regională precum și programele de finantare europeană disponibile în acea zonă.

Printre participanții forumului se vor număra și diverși antreprenori locali, care vor profita de această ocazie pentru a demara parteneriate cu participanții români și italieni în cadrul ediției nr. XVII Forum Economic Italia-România.