Dialog între Culturi la Atena

Dialog între Culturi la Atena

Elevii Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza” (care funcționează în cadrul Asociației Femeilor Românce din Grecia cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe prin DRP) au participat  pe 25 ianuarie la evenimentul ”Arome de…civilizații!” organizat de Servicul de Politică Socială & Sănătate a Primăriei Galatsi și Consiliul Integrării Migranților (SEM).Despre tema principală a evenimentului Dialog între Culturi, a vorbit prof. universitar Paraskevi Panagianni, Președinta Universității pentru Tineret și Copii din Grecia.

De asemenea, a avut loc şi  un eveniment teatral cu titlul ”Toți în același tren…” susținut de grupul de adolescenți din sectorul Galatsi cu denumirea ”Tinerii pot schimba Lumea”.

arome de civilizatii 2Alături de comunități din Africa, Egipt, Albania, Rusia și Grecia, adică Uniunea Asociațiilor Albaneze în Grecia, Asociația Femeilor Africane, Asociația Grecilor Originari din Egipt, Asociația Rusă Culturală și Educațională Beriozka și Atelierul Cultural și Horografic Pași de Dans- din sectorul Galatsi s-a aflat România cu mâncăruri tradiționale și dansuri populare, interpretate de copii.

Ospitalitatea organizatorilor și atenția acordată acestui eveniment s-au reflectat în numărul mare de participanți dornici să cunoască tradițiile, cultura și mâncărurile migranților care se află în Grecia.

Elevii școlii noastre au deschis momentul artistic cu dansuri populare românești, fiind aplaudați și încurajați de cei prezenți. Efortul lor a fost recompensat cu dulciuri și suveniruri pentru care îi mulțumim doamnei Angela Bratsou. Le mulțumim organizatorilor pentru invitație și îi felicităm pe această cale pentru reușita evenimentului”, susţin reprezentanţii Asociaţiei. – (corespondenţă Ana-Maria Cuciureanu, Grecia)