Doi români sunt campioni mondiali la dans latino

Doi români sunt campioni mondiali la dans latino

Foto: Adevărul

Un cuplu de dansatori români – Andreea şi Mihai Dragnea, soţ şi soţie – a obţinut locul I la secţiunea latino la Campionatul Mondial de Dans Sportiv care s-a desfăşurat la Miami, în Statele Unite ale Americii, scrie Adevărul.
Campionatul Mondial de Dans Sportiv de la Miami, unde au participat sute de perechi din toată lumea, a fost organizat de Federaţia Mondială de Dans Sportiv (WDSF), cea a împlinit în acest an 60 de ani de existenţă şi numără 90 de ţări membre.

Cel mai dificili oponenţi ai românilor au fost o pereche din Japonia. Graţie locului întâi obţinut la Miami, perechea Andreea şi Mihai Dragnea a urcat pe locul 16 în clasamentul mondial, la secţiunea latino. ”Am început cu dansurile în 1992, pe când aveam 12 ani, la Casa Studentului din Piteşti, unde l-a avut antrenor pe Alfred Schieb. Soţul avea opt ani când s-a apucat de dansuri. Mi-am cunoscut viitorul soţ la dansuri. Pasiunea pentru dans s-a transformat încet-încet în meserie”, a spus Andreea Dragnea, potrivit sursei citate. Până la Campionatul Mondial de Dans de la Miami, cel mai mare succes al perechii Andreea şi Mihai Dragnea fusese titlul european cucerit în acest an în aprilie la Cambrils, în Spania.

Federaţia Română de Dans Sportiv le-a acoperit cheltuielile de participare la Campionatul Mondial. Asta şi pentru că soţii Andreea şi Mihai Dragnea fac parte din lotul naţional al României. Cei doi sunt vicecampioni naţionali la dans sportiv, secţiunea latino, în ultimii trei ani.

De mai mulţi ani, soţii Andreea (37 de ani) şi Mihai Dragnea (33 de ani) au şi un club privat de dans, unde au peste 100 de cursanţi, cu vârste între 4 şi 30 de ani. Şi mai multe perechi de copii pregătite de soţii Dragnea fac parte din loturile naţionale. Soţii Dragnea sunt şi antrenori şi arbitri de dans sportiv recunoscuţi de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Dans Sportiv din 2005.