Echipa României pe podium la Olimpiada Internaţională de Filosofie din Estonia

Echipa României pe podium la Olimpiada Internaţională de Filosofie din Estonia

DISTRIBUIȚI

Olimpicii români au trecut în palmares două medalii de bronz la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia).

Performanţa a fost reuşită de Teodora Groza (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea) şi Anda Maria Zahiu (Colegiul Naţional ,,Ion Luca Caragiale” din Ploieşti). Cele două eleve au obţinut participarea la Olimpiada Internaţională de Filosofie în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Filosofie şi la testul de limbă străină.

Tema generală a competiţiei a fost „Disagreements” (Dezacorduri) şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice, atât pentru elevi, cât şi pentru profesorii prezenţi. Concursul a reunit 84 de participanţi din 39 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud). Graţie rezultatelor foarte bune reuşite în mod constant, organizatorii au apreciat calitatea sistemului educaţional românesc, în special a învăţământului filosofic preuniversitar din România, care include ore de filosofie şi statutul de disciplină de Trunchi Comun (TC).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate ediţiile organizate până în acest moment şi a găzduit de două ori această olimpiadă: în 1998, Braşov, şi în 2008, la Iaşi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.