Elevi și profesori români din Vidin în excursie în România

Elevi și profesori români din Vidin în excursie în România

84 de elevi și profesori români de la școlile și liceele din regiunea Vidin, vor veni pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va derula în perioada 27-28 octombrie 2018 proiectul „Drumeț în țara mea”. Proiectul vizează elevi din şcoli şi licee din regiunea Vidin, Bulgaria, si are drept scop facilitarea cunoașterii istoriei naționale de către tinerii etnici români, în vederea recuperării memoriei istorice și a conștientizării apartenenței la neamul românesc.

Printre obiectivele ce vor fi vizitate se numără: Muzeul Olteniei şi Muzeul de Artă din Craiova, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Târgu Jiu, precum şi Mânăstirea Tismana.

Proiectul ,,Drumeț în țara mea” a început în anul 2016 și se desfășoară anual, în parteneriat cu Asociaţia „Ave” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

Proiectul se înscrie în programul ,,Spațiul spiritual identitar românesc comun”, program ce vizează susținerea educației, civilizației și spiritualității românești în afara granițelor țării și preponderent în comunitățile istorice din jurul granițelor, ce face parte din Planul de activități pentru anul 2018 al IEH, aprobat de Ministerul Românilor de Pretutindeni.