EMINESCIANA la românii din Serbia (VIDEO)

EMINESCIANA la românii din Serbia (VIDEO)

Capodopera eminesciană “Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste din lume, titrat în limba sârbă, premieră absolută pentru comunitatea românească din Serbia și publicul sârb.
Într-o atmosferă solemnă și festivă, Amfiteatrul Școlii de Înalte Studii pentru Educatori “Mihailo Palov” din Vârșeț a fost plin de un public numeros (circa 300 de persoane) care a urmărit spectacolul oferit de Ș.G.,,Coriolan Doban”din Coștei în colaborare cu Ș.G. ,”Olga Petrov Radișici” din Vârșeț.
Dramatizarea poemului Luceafărul de Mihai Eminescu și punerea în scenă după 35 de ani, în cadrul comunității românești din Serbia s-a realizat cu implicarea prof. Natalia Stan și prof. Lenuța Urzescu.
Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroase oficialități Alin Nicușor Ciocănea, secretar I al Ambasadei României la Belgrad, Dinu Gheorghe, Consulul General al Consulatului General al României la Vârșeț, Dragana Mitrovici, primărița orașului Vârșeț, Veljko Stoianovici, membru executiv al primăriei Vârșeț, Dan Constantin, ministru consilier la Consulatul României la Vârșeț, Dorinel Stan, președintele Asociației, “Românii Independenți din Serbia”, Octavian Suciu, președintele Uniunii Românilor din Serbia, directori ai unităților de învățământ, instituțiilor publice, fețe bisericești, mass-media în limba română și sârbă, RTV Voivodina, TV Lav, TV Banat, Radio Far, Radio Pancevo, Radio Novi Sad, revista,, Glasul Cerbiciei”, ziarul “Libertatea”.

Inregistrarea video a specracolului AICI.

Spectacolul va fi prezentat și în 21 ianuarie, ora 12:00, la Coștei, 24 ianuarie, ora 13:00 la Petrovăsâla, beneficiind de sprijinul reprezentaților instituțiilor care gestionează relația cu românii de pretutindeni și corpului diplomatic românesc din Serbia în România. – corespondență de la Dorinel Stan, Serbia