Acasă Cultura / Culte Emisiune de mărci poștale dedicată Zilei Mondiale a Mediului

Emisiune de mărci poștale dedicată Zilei Mondiale a Mediului

Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului (5 iunie), Romfilatelia introduce în circulație vineri, 9 iunie, o emisiune de mărci poștale prin care se alătură campaniei naționale de informare și educare „Reciclăm în România” a Ministerului Mediului.

Campania urmărește responsabilizarea populației cu privire la gestionarea și colectarea separată a deșeurilor.

Imaginile ilustrate pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 11 lei și pe plicul „prima zi” redau vizual elemente grafice sugestive, care trag un semnal de alarmă cu privire la problemele de mediu și, în special la cele legate de poluare, care afectează atât viața oamenilor, cât și habitatul natural, punând în pericol viața animalelor, dispariția multor specii.

Acțiunile excesive ale oamenilor – redate  pe timbru prin simboluri precum poluarea cauzată de arderea combustibililor fosili în termocentrale și furnale, autostrăzilor, tunelelor, drujbelor care pun la pământ pădurile – pot duce la dezechilibre în ecosistemele naturale, cu efecte negative și ireversibile pentru viața pe planeta Pământ.

Grafica plicului „prima zi” a emisiunii ilustrează restrângerea zonelor naturale sub forma simbolică a unei insule cu suprafața descrescândă în care animale din diverse habitate încearcă să-și găsească salvarea.

Sprijinul documentar pentru realizarea acestei emisiunii de mărci poștale a fost acordat de reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.