Eveniment românesc la Festivalul internațional de literatură Meridian Czernowitz 2016

Eveniment românesc la Festivalul internațional de literatură Meridian Czernowitz 2016

Palatul Național al Românilor din Cernăuți a găzduit sâmbătă o lectură a versurilor poetelor Miruna Vlada și Domnica Drumea, unul dintre evenimentele Festivalului Internațional de literatură Meridian Czernowitz 2016.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român (București), versurile celor două autoare au fost traduse în limba ucraineană (traducător și moderator al întâlnii cu autorii români la Cernăuți – poetul Marin Gherman), astfel fiind popularizată cultura românească modernă în spațiul est-european.

Poeta Domnica Drumea a citit versuri din cartea Vocea (2014), încântând publicul cernățean cu melodicitatea poeziilor sale și ideile filosofic-ontologice.

Miruna Vlada și-a prezentat în cadrul Festivalului Internațional de literatură Meridian Czernowitz cartea Bosni. Partj (2014). Cernăuțenii au fost impresionați de modalitatea de abordare de către poetă prin metode artistice moderne a problemelor sociale din Bosnia din perioada asediului militar. Adăugăm că Miruna Vlada a studiat științele politice la SNSPA București, iar din 2013 este doctor în relații internaționale cu o cercetare despre europenizarea Bosniei-Herțegovina.

Merită menționat faptul că poetele au binevoit să inițieze un dialog cu publicul, orice doritor a putut să pună o întrebare oaspeților din România pe marginea versurilor prezentate la festival și nu numai.