Acasă Alte comunitati Evenimente culturale bilingve, RO-GR

Evenimente culturale bilingve, RO-GR

Uniunea Elenă din România și FITRALIT, sub auspiciile Ambasadei Greciei la București, organizează în această săptămână, la București, două evenimente culturale care marchează relațiile între cele două culturi – română și greacă.

Astfel, miercuri, 24 mai, la ora 12:00, în Sala de Consiliu a Facultății de Limbi Străine a Universității din București. profesorul universitar emeritus Dr. William Schultz, de la Universitatea Națională Kapodistriană din Atena, va susține în limba engleză o prelegere despre Derrida’s advice for creative writers, iar de la ora 15.00, dr. Ioana Pârvulescu , profesor la Facultatea de Litere a Universității din București va modera dialogul pe care dr. Liana Sakelliou, profesor la Universitatea Națională Kapodistria din Atena, îl va avea cu studenții. Joi, 25 mai,

La data de 25.05.2023, Liana Sakelliou va fi prezentă, de la ora 15.00, la Standul Editurii Vinea,  G 5 de la Bookfest București pentru o sesiune de autografe pe volumul  ALCHIMIE CELULARĂ ÎNTR-UN ATELIER DE PICTURĂ (ἈΛΧΗΜΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Σὲ ἀΤΕΛΙὲ ΖΩΓΡΑΦΙΚῆΣ ), volum tradus din greacă de Angela Bratsou & Stavros Deligiorgis.

În aceeași seară, de la ora 18,00, este programată o seară de poezie contemporană, în cadrul căreia poeta Liana Sakelliou (Grecia) și poetul și traducătorul român Peter Sragher vor citi în limba maternă, iar actrița Daniela Moldovan va da glas creațiilor lor în limba română, respectiv greacă.

De asemenea, la Bookfest București 2023, la standul editurii Ideea Europeană, este prezentat romanul Adevărurile celorlalți de Nikos Themelis, a cărui traducere a fost realizată cu sprijinul programului Greeklit.