Acasă Alte comunitati  Traduceri din literatura română și cărți despre România, la Târgul Internațional de...

 Traduceri din literatura română și cărți despre România, la Târgul Internațional de Carte de la Varșovia

Institutul Cultural Român de la Varșovia și Ambasada României în Republica Polonă sprijină, ca în fiecare an, participarea românească la Târgul Internațional de Carte de la Varșovia, derulat în perioada 25-28 mai 2023 în Palatul Culturii și Științei din Varșovia și în Piața Defilărilor. La standul 5A (situat în fața intrării principale a Palatului Culturii și Științei) vor fi expuse traducerile din literatura română disponibile pe piața poloneză, cărți despre România, apărute în Polonia în ultimii ani, dar și materiale promoționale și daruri pentru cititori.

Printre cele mai noi apariții de carte românească în Polonia se numără: Jurnal filozofic de Constantin Noica, America de peste pogrom de Cătălin Mihuleac, Vara în care mama a avut ochii verzi de Tatiana Țîbuleac, Cobalt de Claudiu Komartin.

Târgul Internațional de Carte de la Varșovia reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente literare din Polonia și se va bucura în acest an de participarea unor editori și autori cunoscuți din 11 țări: Austria, Azerbaidjan, Coreea de Sud, Franța, Germania, India, Norvegia, România, Slovacia, Spania și Ucraina – oaspetele de onoare al actualei ediții. La Târg vor lua parte cca 500 de expozanți, printre care o puternică reprezentativă a pieței poloneze de carte, dar și peste 100 de editori și agenți literari străini. Publicul este așteptat cu un program bogat și nouă scene de întâlniri cu autorii. Anumite evenimente vor fi transmise pe conturile de social media ale organizatorului Târgului, Fundația Historia i Kultura. Accesul publicului este liber.