Farmecul Bucureştiului redeschide seriile “Acasă” din Portugalia

Farmecul Bucureştiului redeschide seriile “Acasă” din Portugalia

Seriile „Acasă/ Meu Lar” organizate de Ambasada României în Portugalia şi de ICR Lisabona se reiau, pe 10 martie, de această dată fiind rândul bucureştenilor să evoce farmecul urbei lor.Partenerii ICRL de la creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti – au propus, pentru acest eveniment, expoziţia de fotografie „Inspired by Bucharest” şi filmul „Colţuri de Bucureşti” al regizorului Vlad Trandafir. Expoziţia va fi deschisă publicului până la data de 1 aprilie 2016.

Seara va debuta cu vernisajul expoziţiei, onorat de Aurel Vîrlan, director de imagine la TVR şi unul dintre artiştii fotografi ale căror lucrări sunt pe simeze şi de regizorul Vlad Trandafir, autorul filmului despre capitala României. Flash-uri sau cadre atent regizate au evocat un oraş al contrastelor, modern şi deopotrivă melancolic, străduţe cu aer intim şi clădiri solemne vorbind despre spiritul Micului Paris, bucureşteni surprinşi în exerciţiul îndeletnicirilor lor cotidiene.

În continuare, Mihaela Crăciun, consilier pentru relaţia cu comunitatea al Ambasadei Romaniei la Lisabona, va iniţia un dialog cu invitatul special al întâlnirii, doamna Violeta Ciurel, CEO AXA Portugal, unul dintre cei mai respectaţi manageri de top din lumea financiară portugheză şi un exemplu de succes pentru comunitatea românească.

Evenimentul se va încheia cu concertul susţinut de Laurenţiu Ivan Coca, violonist al orchestrei Teatrului de Operă São Carlos şi de pianistul Yan Mikirtumov, profesor la Universitatea din Évora, în cadrul „Stagiunii româneşti” de la Lisabona.

Cei doi muzicieni vor da viaţă unor bijuterii componistice din repertoriul românesc: Suita nr. 2 pentru vioară şi pian (în stil popular) de Ludovic Feldman, Serenada pentru vioară şi pian de Mircea Chiriac, Bagatela (în stil popular) de Ion Scărlătescu şi Dansul Țărănesc de Constantin Dimitrescu. „Stagiunea românească” de la Lisabona este dedicată muzicienilor români de prestigiu care activează în Portugalia.