IA Românească cucerește societatea spaniolă în Castellón de la Plana

IA Românească cucerește societatea spaniolă în Castellón de la Plana

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Institutul Hispano Român

Asociația Europa Cultural, Asociația Română-Castellonense și Institutul Hispano Român integrează IA românească în tradiția municipiului Castellon.

Comunitatea românească din Castellón, prin intermediul Asociației Europa Cultural, Asociației Română-Castellonense și Institutul Hispano Român au dorit să aducă un omagiu IE-i românești în preajma Zilei Internaționale a IE-i și a Centenarului României Mari. Din acest motiv, cele trei asociații au avut vineri, 22 iunie 2018, o întrevedere oficială cu primarul municipiului Castellón în cadrul căreia au oferit celei mai înalte autorități a orașului, înfrățit cu municipiul Târgoviște în toamna anului 2017, un costum feminin complet de Muscel, și consilierului pe probleme de imigrație, Jose Luis Lopez Ibañez, o cămașă tradițională bărbătească, se arată într-un comunicat de presă.

Acțiunea membrilor comunității românești din Castellón a avut ca scop un gest de mulțumire către autoritățile spaniole care au sprijinit activitățile culturale ale comunității românești din municipiu și au contribuit activ la integrarea românilor în societatea spaniolă.

La acțiune au participat Mihaela Luncan, președinta Asociației Europa Cultural, Laura Ioan, vicepreședinta Asociației Română-Castellonense, și Edgar Breso și Manuel Păduraru, vicepreședinte, respectiv președinte, ai Institutului Hispano Român din Castellón. De asemenea, a fost prezent și reprezentantul Consulatului României din Castellón, Dragoș Viorel Tigau.

Primarul orașului Castellón, Amparo Marco, a declarat „că este o bucurie pentru acest municipiu faptul că cea mai numeroasă comunitate de străini care a decis să își stabilească reședința aici dorește o integrare totală în societatea castellonense și că românii au reușit să fie *unos castellonenses mas*, ceea ce demonstrează nivelul de integrare excepțional a comunității românești din Castellón”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.