Întâlnirea a două poete

Întâlnirea a două poete

Poeta Ana Blandiana, alături de traducătorii Mauro Barindi şi Bruno Mazzoni, va participa, în perioada 2-5 iulie, la cea de a XII-a Ediţie a Festivalului Literar al Sardiniei de la Gavoi, una dintre cele mai importante manifestări de profil din Italia.

Anul acesta poeta Ana Blandiana al cărei ultim volum de poezii “Patria mea A4” a fost tradus în  italiană de Mauro Barindi, cu o prefaţă de Dan Cepraga, o va întâlni, pe 4 iulie, în faţa cititorilor, pe una dintre cele mai importante poete contemporane din Polonia, Ewa Lipska.

La evenimentul literar moderat de Bruno Mazzoni, ce va avea loc în aer liber, în piaţa Mesu Bidda din Gavoi, vor participa, alături de cele două poete, traducătorii Mauro Barindi şi Paweł Stasikowski.

Aceasta este a cincea prezenţă a unui scriitor român la Festivalul de la Gavoi, în cadrul parteneriatului cu “Isola delle storie”, asociaţie ce colaborează permanent cu prestigioase instituţii culturale din peninsulă pentru a oferi manifestării o partecipare internaţională şi maximă vizibilitate, precum Institutul Goethe, Institutul Polonez din Roma, Forumul Austriac de Cultură din Roma, Institutul Slovac din Roma şi, din 2011, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

La ediţia din 2011, la Festivalul Sardiniei a participat scriitorul Lucian Dan Teodorovici, la cea din 2012 scriitorul Dan Lungu, însoţit de traducătoarea Ileana Maria Pop, la cea din 2013 poeta Ruxandra Cesereanu şi traducătorul Giovanni Magliocco, iar la cea din 2014 scriitorul Cezar Paul Bădescu şi traducătoarea Irina Ţurcanu.