Investiţii noi pentru finalizarea unei grădiniţe româneşti în regiunea Cernăuţi

Investiţii noi pentru finalizarea unei grădiniţe româneşti în regiunea Cernăuţi

Sursă foto: bucpress.eu

Cu şase ani în urmă în localitatea Oprişeni, regiunea Cernăuţi, a început construcţia unei instituţii preşcolare. Locuitorii din această comună românească aveau nevoie de construcţia acestei grădiniţe, întrucât nu dispuneau de o asemenea instituţie, în contextual în care numărul populaţiei satului Oprişeni este de 2.600 de locuitori.

Bucpress informează faptul că Nicolae Bodnariuc, directorul Școlii de Cultură Generală din localitate, a făcut un anunţ potrivit căruia în sat sunt circa 300 de copii de vârstă preşcolară până la şase ani.  Deci, acest proiect care vizează educaţia este o necesitate urgentă pentru oprişeneni.

Potrivit afirmaţiilor lui Nicolae Popovici, primarul satului Oprişeni, „în anul 2011 devizul estimativ  pentru construcţia grădiniţei era de circa 8 milioane grivne. La început în bugetul primăriei au fost găsiţi banii necesari. Clădirea cu două etaje  a început să se înalţe, spre bucuria sătenilor care aşteptau să-şi ducă aici copiii. Din păcate posibilităţile financiare s-au epuizat şi lucrările au încetat. Abia anul trecut au fost reluate lucrările după ce  fost desfăşurată o licitaţie şi de finalizare construcţiei s-a apucat firma „Kapital”.

Datorită eforturilor comune, în particular şi contribuţiei deputatului poporului din Ucraina Grigore Timiş, anul trecut pentru acest obiectiv au fost folosite 6,7 milioane grivne, mai menţionează sursa citată.

Atât primarul satului N. Popovici, cât şi directorul şcolii N. Bodnariuc, estimează că în această toamnă grădiniţa românească din satul Oprişeni, regiunea Cernăuţi va fi dată în folosinţă.