Italia: Vino cu o carte românească de Ziua Culturii Naționale

Italia: Vino cu o carte românească de Ziua Culturii Naționale

Marți, 15 ianuarie, 2019, ora 19,30, la Cinema Teatro Kolbe (Via Aleardi 156, 30172) din  Venezia Mestre – Italia, Asociatia italo-română Danubio din FVG și Associazione Romeni & Moldavi in Veneto organizează Concursul de desene și grafică cu premii “In memoriam Mihai Eminescu”. Evenimentul are loc în contextul împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului nostru național Mihai Eminescu, românii din Trieste și Venezia marcând astfel și Ziua Culturii Naționale cu o seară de literatură, în cadrul căreia va fi redescoperit universul eminescian.

Participanții sunt rugați să aducă o carte românească preferată sau un text al poetului, din care va citi. Cei care doresc să participe la concursul de grafică și desen sunt invitati să reproducă o imagine din creațiile poetului roman Mihai Eminescu.

Imaginea originală trebuie să conțină urmatoarele informații notate în josul paginii: numele complet al autorului, data creației, poezia/opera care a constituit sursa de inspirație.

Oerele participante la concurs vor fi expuse în cadrul unei expozitii la Consulatul General al României la Trieste, unde va avea loc și premierea câștigătorilor în cadru formal.