La Iași are loc reuniunea anuală a Consorțiului Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina

La Iași are loc reuniunea anuală a Consorțiului Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina

DISTRIBUIȚI

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași găzduiește întâlnirea reprezentanților a șase universități din România, Republica Moldova și Ucraina, care s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea academică transfrontalieră. Întâlnirea se încheie sâmbătă, 12 noiembrie 2016, în cadrul reuniunii anuale a Consorțiului Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina, organizație înființată în anul 2011.

Delegații din partea universităților, rectori și prorectori, vor discuta despre evaluarea rezultatelor și perspectivelor de cooperare academică în domeniul educației și cercetării științifice. Au confirmat participarea reprezentanți ai tuturor universităților membre ale Consorțiului: Universitatea  de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Discuțiile vizează stabilirea unei viziuni asupra cooperării universităților din Consorțiu (întâlnirea rectorilor), colaborarea în cadrul proiectelor de schimburi și evenimente academice, cooperarea în domeniul cercetării științifice, perspectiva dezvoltării activităților educaționale comune: predare comună, masterate comune, co-tutelă, o prezentare introductivă a Grădinii Botanice din Iași și posibilități de colaborare în domeniu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.