Lecţii de cusut oferite copiilor români din Atena

Lecţii de cusut oferite copiilor români din Atena

Foto: Daniela Popescu

Duminică, 14 ianuarie 2018, s-a dat startul lecțiilor de cusut pe etamină, pentru copii, anunţă Asociația Interculturală Româno-Elenă DACIA. Cursurile se vor desfășura în regim gratuit în cadrul activitătii “Artă și Abilități Practice”, de două ori pe lună și sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. 

Această nouă activitate din cadrul Școlii noastre are drept scop promovarea și conservarea valorilor tradiționale ale poporului român.  Astfel, o dată la două luni, la sediul Școlii de limba română DACIA se va organiza o șezătoare, în cadrul căreia elevii alături de părinți pot admira prosoape tradiționale, covoare cusute la război, ii din diferite zone ale țării cu prezentarea provenientei și istoriei acestora. Se va vorbi despre tehnicile de cusut învățate, se va croșeta, împleti, se va toarce lână și se vor asculta și interpreta poezii și povești transmise din generație în generație de la străbuni.

Școala de Limba Română, Cultura și Civilizație Dacia funcționează în cadrul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA, cu sprijin de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Asociaţia Interculturală Româno Elenă ”DACIA” este o asociaţie culturală și educațională care se ocupă cu promovarea limbii, culturii şi tradiţiilor românești. De asemenea, asociaţia îşi propune să dezvolte şi să întărească relațiile de prietenie între românii care trăiesc în Grecia, fie de origine greacă sau de altă naţionalitate. – corespondență de la Daniela Popescu, Grecia.