Acasă Asia Liban: De ziua lor, copiii români din Beirut au dansat ”Ciuleandra”

Liban: De ziua lor, copiii români din Beirut au dansat ”Ciuleandra”

Copiii Asociației Romania Levant (RLA) au spus poezii, au cântat la instrumente arabești și au dansat cunoscutul dans românesc „Ciuleandra” cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită  vineri, 10 iunie, la Al Hayat Nursing School din Beirut (Liban).

Ca un semn de apreciere pentru participarea copiilor la activități, RLA a oferit fiecărui copil o carte în limba română, donată de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, un CD cu cântece și/sau povestiri.

La eveniment au fost prezente mamele copiilor, precum și Laura Mircea, consilier cultural și soția ambasadorului, și consulul Mădălin Iamandei.

Romania Levant Association (RLA) este o asociație culturală, non-lucrativă și non-guvernamentală înființată în iunie 2010 la Beirut, la inițiativa unui număr de români-libanezi apropiați de România.

RLA are ca scop principal promovarea valorilor, tradițiilor, obiceiurilor și culturii române în Liban și în Levant, prin crearea unei legături între popoare care împărtășesc scopuri și valori comune.

RLA cooperează cu diferite persoane, autorități locale, instituții guvernamentale, administrații publice și companii private din Liban și din străinătate, în vederea implimentării proiectelor de interes comun, precum și la activitățile de voluntariat pentru cauze caritabile.