MAE avertizează călătorii români: Grevă a personalului din transporturi din Finlanda

MAE avertizează călătorii români: Grevă a personalului din transporturi din Finlanda

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Finlandei că, potrivit unui comunicat de presă emis de principalele trei uniuni sindicale finlandeze, vineri, 18 septembrie, va fi declanşată o grevă de avertisment a personalului din transporturi (aerian, naval, rutier), în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Pe parcursul zilei vor fi organizate ample manifestaţii de protest în capitala Helsinki.

În intervalul menționat, traficul aerian, intern şi internaţional, în toate aeroporturile din Finlanda, va fi grav perturbat, majoritatea curselor aeriene vor fi anulate, iar activitatea de încărcare/descărcare a bagajelor va fi stopată.

Transportul rutier şi feroviar public de călători (metroul din Helsinki, trenuri regionale, autobuze şi tramvaie locale) va fi perturbat pe parcursul întregii zile, în intervalul orar 06:00 – 18:00, iar majoritatea curselor rutiere şi feroviare vor fi anulate.

Se recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet ale Aeroportului Internaţional Helsinki, precum şi Autoritatea Feroviară din Finlanda şi a Societăţii de Transport Rutier Locală.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.