Noi cursuri de limbă română la Colegiul Europei din Bruges

Noi cursuri de limbă română la Colegiul Europei din Bruges

DISTRIBUIȚI

O nouă serie a cursurilor de limbă română, organizate de Institutul Cultural Român Bruxelles, au început la Colegiul Europei din Bruges. Ora demonstrativă a avut loc pe 14 septembrie, în campusul colegiului, iar cursurile se vor desfăşura pe parcursul anului academic 2015-2016.

Cursurile de limba română ca limbă străină (nivel debutant) sunt incluse în curricula Departamentului de Limbi Străine, alături de engleză, franceză, neerlandeză, germană şi italiană.

Metodologia cursurilor respectă Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine, iar tematica este adaptată nevoilor studenţilor care urmează studii postuniversitare în domenii precum ştiinţe politice, drept european, administraţie publică europeană şi afaceri europene. Pe lângă cunoştinţe lingvistice, studenţii vor asimila şi elemente de cultură şi civilizaţie românească.

Iniţiativa Institutului Cultural Român oferă studenţilor posibilitatea de a învăţa o limbă străină mai puţin studiată, dar la fel de importantă ca celelalte limbi europene. Învăţarea acestei limbi presupune descoperirea culturii româneşti şi a realităţilor de zi cu zi, elemente valoroase pentru înţelegerea Românei în structura Uniunii Europene. Pentru colegiu este esenţial ca studenţii să înţeleagă lumea din perspectiva unei ţări şi prin studiul limbii ţării respective”, explică dna Angela O’Neill, directoarea de comunicare şi a Departamentului limbi străine de la Colegiul Europei din Bruges.

Colegiul Europei din Bruges (College of Europe), centru de formare pentru viitorii funcţionari ai Uniunii Europene, găzduieşte anual peste 300 de studenţi internaţionali şi reprezintă o instituţie europeană de elită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.