Acasă Uncategorized MAE: Codul galben menţinut şi pentru 29 decembrie în Ungaria

MAE: Codul galben menţinut şi pentru 29 decembrie în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei că atenționarea de călătorie a fost prelungită. Inspectoratul ungar de meteorologie menține în vigoare codul galben și pentru data de 29 decembrie.

Astfel, se vor înregistra ninsori şi viscol în judeţele din sudul şi sud-vestul Ungariei (Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna, Vas şi Zala), unde se aşteaptă formarea de troiene, iar rafalele de vânt pot atinge viteze de până la 75 km/oră.

În judeţele situate în vestul, sudul şi estul ţării a fost emis cod galben de vânt (Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém şi Zala) şi viscol (Békés, Győr-Moson-Sopron şi Veszprém). În aceste zone se aşteaptă viteze ale vântului în rafală de până la 70 km/oră, cu posibilitatea de formare a troienelor.

Autorităţile române  recomandă cetăţenilor români care călătoresc cu autovehiculele personale să adapteze viteza la condițiile meteorologice și de drum şi să manifeste prudenţă.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014”  disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Articolul precedentColinde de Crăciun în noua biserică românească din Jönköping
Articolul următorCondiţii meteorologice nefavorabile în majoritatea ţărilor europene