Mărci poștale dedicate unei biserici românești din Patrimoniul Mondial UNESCO

Mărci poștale dedicate unei biserici românești din Patrimoniul Mondial UNESCO

DISTRIBUIȚI

Romfilatelia sărbătorește aniversarea a trei secole și jumătate de la începerea construcției Bisericii de lemn din Rogoz, ce poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, și realizează o emisiune de mărci poștale ce pune în valoare acest edificiu de cult, unanim recunoscut și considerat o realizare tehnică și artistică de mare valoare.

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din satul Rogoz, județul Maramureș, este inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alături de alte șapte biserici de lemn construite între secolele XIV și XVIII (Ieud-Deal, Poienile Izei, Budești-Josani, Bârsana, Surdești, Desești și Plopiș).

Ctitorită de Grigore Man și soția sa, biserica a fost restaurată în perioada 1960-1961 și s-a remarcat prin simplitate, siluetă și limbaj ornamental, concepție și realizare tehnică, demonstrând astfel, încă o dată, genialitatea meșterilor români.

Emisiunea aniversară este alcătuită dintr-o marcă poștală și un plic prima zi, iar ca formă de machetare au fost folosite minicoala de 6 timbre și coala de 32 de timbre. Timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 8,10 lei, ilustrează Biserica de lemn din Rogoz, valorizând frumusețea ecleziastică, cultura națională și tradițiile locurilor pitorești.

Emisiunea de mărci poștale ANIVERSĂRI UNESCO – 350 de ani de la construirea Bisericii de lemn din satul Rogoz, Județul Maramureș va putea fi achiziţionată începând cu ziua de vineri, 27 septembrie 2013.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.