Martirii români creștini din perioada comunistă, omagiați în Italia

Martirii români creștini din perioada comunistă, omagiați în Italia

Duminică, 11 iunie 2017, orele 14:30, a avut loc o manifestare dedicată Martirilor creștini în perioadă comunistă în România, precum și prezentarea volumului în italiană Jurnalul fericiri (Diario della felicita) de Nicu Steinhardt, ed. Rediviva 2017.

Evenimentul s-a desfășurat în Santuario di Santa Maria del Fonte presso Caravaggio, Viale Giovanni XXIII, 24043 Caravaggio Bergamo, potrivit Centrului cultural italo-român din Milano. În cadrul acestei manifestări, s-au difuzat scurte documentare în limba italiană legate de Memorialul de la Sighet și promo video al volumului Le catacombe della Romania. Testimonianze dalle carceri comuniste (1945-1964).

De asemenea, Violeta Popescu de la Centrul Cultural Italo-Român din Milano a vorbit despre instaurarea regimului comunist în România, represiunea religioasă, apărători ai credinței ortodoxe în timpul regimului comunist, Mișcarea Rugului Aprins, dar va prezenta și mărturii din temnițele comuniste.

Cu această ocazie, a fost prezentat volumul Jurnalul fericirii, reeditat în limba italiană de editura Redidiviva din Milano, fiind una dintre cele mai importante cărți apărute în cultura română după anul 1990.

Diario della felicità de Nicu Steinhardt apare ca primul volum în colecția de Spiritualitate a editurii Rediviva din Milano, colecție îngrijită de Pr. Gabriel Popescu.