Locul întâi pentru tinerii români la concursul Giovani e Poesia

Locul întâi pentru tinerii români la concursul Giovani e Poesia

174
0

Una dintre cele mai frumoase vile din Lombardia – Canonica din Triuggio a gazduit duminica 4 iunie 2017 a XXVII-a ceremonie de premiere a copiiilor si tinerilor proveniti din 20 de tari in prezenta unei numeros public. 

Prin participare numeroasă (165 din România și 6 din Republica Moldova) în totalul celor 766 de înscriși, provenind din 21 de țări, precum și prin palmaresul bogat de premii obținute (18), românii redobândesc anul acesta primul loc în statisticile concursului. Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului începând cu anul 2009, prin legăturile cu mai multe școli din România si Republica Moldova, precum și prin suportul concret oferit pentru înscrierea și participarea elevilor la acest proiect.

Actuala editie a fost coordonata de poeta Florentina Nita si Mariana Paliev (din cadrul cursului de la Limbă, Cultura si Civilizatie românească) si Violeta Popescu, presedinte CCIR. Premiul este organizat de Fundația ”Centro Giovani e Poesia – Triuggio” începând din anul 1991, adresându-se cu precădere tinerelor talente literare în curs de formare și afirmare. Pe parcursul anilor, manifestarea a devenit tot mai amplă, prin interesul crescând și participarea internațională.

Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului începând cu anul 2009, prin legăturile cu mai multe școli din România si Republica Moldova, precum și prin suportul concret oferit pentru înscrierea și participarea elevilor la acest proiect. De asemenea, lista completă a câștigătorilor concursului poate fi consultată pe pagina Centrului Giovani e Poesia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ