Ministrul Aurescu în mijlocul comunităţii româneşti din Palestina

Ministrul Aurescu în mijlocul comunităţii româneşti din Palestina

Ministrul Bogdan Aurescu  a avut, pe 19 octombrie,  o întrevedere cu membri ai comunităţii româneşti din Palestina.

În cadrul discuţiilor, ministrul afacerilor externe a subliniat disponibilitatea statului român pentru acordarea de sprijin cetăţenilor români care se află în situaţii dificile, inclusiv prin proceduri de evacuare, dacă va fi nevoie. Totodată, au fost discutate aspecte ridicate de cetăţenii români privind procedurile consulare.

Ministrul Afacerilor Externe a menţionat practica organizării consulatelor itinerante în zonele în care cetăţenii români întâmpină dificultăţi, care a fost deja lansată în Palestina şi care va fi reluată ori de câte ori este necesar şi dacă cetăţenii români solicită acest lucru.

În context, Bogdan Aurescu a subliniat importanţa menţinerii identităţii româneşti a tinerilor proveniţi din familii mixte, amintind oferta statului român în domeniul programelor de burse de studii pentru etnicii români. Ministrul afacerilor externe a mulţumit totodată românilor din Palestina pentru deschiderea de a dialoga cu instituţiile române şi pentru participarea activă la viaţa publică.