Muzicanţi din 8 state se reunesc peste Prut la Festivalul de Muzică...

Muzicanţi din 8 state se reunesc peste Prut la Festivalul de Muzică „J.S. Bach”

Violoniştii Liviu Prunaru şi Valentina Svyatlovskaya vor participa la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „J.S.Bach” ce va avea loc în perioada 27 martie – 2 aprilie la Sala cu Orgă din Chişinău.

Programul  celei  de-a VI-a ediții  cuprinde  4  concerte ce vor fi susţinute  de artiști  de prestigiu din  Olanda,România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia și Republica Moldova.

Deschiderea  festivalului  va avea loc pe data de 27 martie,  evenimentul fiind susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe doi violoniști de excepție –  Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam şi violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiaşi prestigios ansamblu. Programul concertului va include Concertul în re minor pentru 2 viori de Bach, precum şi Amitie de Ysaye, piesă  interpretată de cei doi artişti şi în ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional „George Enescu” din Bucureşti.

Pe data de  29 martie  va avea loc un extraordinar recital de chitară, oferit de Edoardo Catemario (Italia). În data de 31 martie, muzica lui Bach, dar și a altor compozitori clasici, va răsuna într-o variantă inedită, interpretată de „Kiev Brass Quintet” din Ucraina.

Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de reputatul organist spaniol Juan de la Rubia.  În prima parte a concertului, muzicianul va susține un recital de orgă, iar în partea a doua – va evolua alături de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan.

Festivalul Internaţional de Muzică „J.S. Bach” este un eveniment organizat de Fundaţia Culturală Bach şi Sala cu Orgă în colaborare cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, AGEPI, Casa IMAGO ş.a.