Acasă Stiri Nu doar Maia Sandu …

Nu doar Maia Sandu …

Fostul premier al Rep. Moldova, Vlad Filat, a efectuat joi, 2 februarie, o vizită în România. „Am avut o discuție aplicată ce a dovedit că la București situația de la Chișinău este cunoscută și există disponibilitate de a ajuta Republica Moldova”, a menționat Filat.

Am efectuat astăzi o vizită în România, în cadrul căreia am avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu. Viitorul comun al celor două state românești, situația social-politică din Republica Moldova și provocările de securitate ce amenință regiunea, au fost teme de discuții în cadrul întâlnirii. O discuție aplicată ce a dovedit că la București situația de la Chișinău este cunoscută și există disponibilitate de a ajuta Republica Moldova”, a scris pe Facebook fostul prim-ministru al Rep. Moldova.

Filat susține că împreună cu colegii din PLDM pregătește alegerile locale din toamnă. „PLDM are capacitatea să obțină rezultate. Ne pregătim mai departe împreună cu colegii într-o manieră foarte organizată pentru alegerile locale”, a declarat Filat în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a emis, marți, 31 ianuarie, o hotărâre în cauza fostului premier Vlad Filat intentată împotriva statului Republica Moldova, prin care a constatat violarea Articolului 6 din Convenție – dreptul la un proces echitabil.