Olimpicii la Limba Română din Ucraina vor participa la taberele ARC

Olimpicii la Limba Română din Ucraina vor participa la taberele ARC

Festivitatea de premiere a elevilor participanți etapa națională a Olimpiadei de Limbă și Literatură Româna din Ucraina a avut loc pe 30 martie, la Cernăuți.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Învățământ din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Institutul de Modernizarea a Conținutului Învățământului, Institutul Postuniversitar Cernăuți, la Gimnaziul cu predare în română din Cernăuți.

La manifestare au participat Ioan Muntean, presedintele Consiliului Regional Cernăuți, Oxana Paliciuc, director al Departamentului de Învățământ, Liubov Tarangul, director al Înstitutului de modernizare a Învățământului, lideri ai comunității românești din Ucraina, elevi și profesori.

Cei mai importanți, însă, au fost sărbătoriții – elevii și profesorii coordonatori – care au obținut premii, le-au fost recompensate meritele (atât elevilor cât şi profesorilor care i-au pregatit).

Invitații au subliniat în cuvântul lor că elevii și profesorii au făcut cinste, demonstrând că școala este performantă, cu elevi bine pregătiți și profesori de vocație.premiere olimpiada limba romana

Am rămas impresionată de capacitatea și dorința tinerilor români de a depune eforturi pentru a cunoaște și studia istoria, cultura si civilizația românească, de a promova patrimoniul național român în rândul comunităților nationale din Ucraina și nu numai. Vom susține, în limita exercițiului diplomatic, proiectele de prezervare și promovare a valorilor europene, române în Ucraina”, subliniază consulul general al României la Cernăuţi, Eleonora Moldovan, pe contul său de socializare.

Departamentul Politici pentru Românii de pretutindeni, prin ministrul delegat Dan Stoenescu, a finanțat parțial organizarea acestei importante manifestări pentru școlile cu predare în limba română.

Cei mai buni elevi au primit premii în bani, dar și câte un loc la taberele de vară ARC-2016, cărți, CD-uri și rechize școlare.