Parteneriat între asociația ”Răsăritul Românesc” și Institutul Patrimoniului Cultural al AȘM

Parteneriat între asociația ”Răsăritul Românesc” și Institutul Patrimoniului Cultural al AȘM

Asociația ”Răsăritul Românesc” din Chișinău și Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Științe a Moldovei vor colabora în următorii patru ani în baza Acordului de colaborare semnat recent.

Potrivit anunțului făcut de Vlad Cubreacov, președintele Asociației ”Răsăritul Românesc”, partenerii vor acționa în comun în vederea cercetării istorice și culturale și susținerii culturale, spirituale și identitare a etnicilor români și a comunităților acestora din Rep. Moldova și din diaspora de răsărit (Ţările Baltice, Ucraina, Bielorusia, Rusia europeană, Caucaz, Siberia, Asia Centrală, Orientul Îndepărtat şi Japonia).

De asemenea, partenerii au stabilit că vor colabora în vederea facilitării relațiilor și schimburilor culturale ale românilor din diaspora de răsărit cu cei din Rep. Moldova, România și din întreaga lume.

Cele două părți reprezentate de președintele Vlad Cubreacov și de directorul dr. hab. Victor Ghilaș, au încheiat, pe 12 mai, un acord de colaborare pentru următorii patru ani, anunță Vlad Cubreacov pe blogul său.

Partenerii au stabilit că vor acționa în comun în vederea cercetării istorice și culturale și susținerii culturale, spirituale și identitare a etnicilor români și a comunităților acestora din Rep. Moldova și din diaspora de răsărit (Ţările Baltice, Ucraina, Bielorusia, Rusia europeană, Caucaz, Siberia, Asia Centrală, Orientul Îndepărtat şi Japonia).