“Stradivarius – Enescu Experience” a răsunat pe pe scena din Chișinău

“Stradivarius – Enescu Experience” a răsunat pe pe scena din Chișinău

„Turneul Stradivarius – Enescu Experience”, aflat la cea de-a 8-a ediţie, a ajuns, pe 12 mai, la Sala cu Orgă din Chișinău și este dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu. Traseul turneului include concerte în România, Rep. Moldova şi Franţa.

Spectacolul a fost un program integral Enescu, valoros, atractiv și emoționant pentru public, interpretat de violonistul Alexandru Tomescu pe Vioara Stradivarius Elder – Voicu, împreună cu celebrul pianist rus Eduard Kunz. Pianul pe care Kunz a concertat este unul Yamaha, pus la dispoziție de către companie, ca partener al Turneului.

Turneul Stradivarius estei dedicat unei cauze sociale și de interes public – Salvarea Casei Enescu de la Mihăileni – Botoșani și transformarea într-un centru cultural și muzical internațional. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu Televiziunea Română, Radio România, Institutul Cultural Român, Ordinul Arhitecţilor şi Fundaţia Pro Patrimonio.

Totodată, „Turneul Stradivarius – Enescu Experience” – 2015 are și o componentă interactivă. Violonistul Alexandru Tomescu va susține o conferință motivațională şi inspirațională pentru studenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi pentru publicul larg, interest de subiect. Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai, ora 10.00 în Sala de festivităţi situată în blocul 2 al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.