Patru medalii pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Patru medalii pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

DISTRIBUIȚI

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Olimpicii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, la care au participat 44 de concurenţi din 10 ţări, anunță Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS).

Astfel, laureat cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea, elev în calsa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a obținut în acest an medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai, elev în calsa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi Valentin-Marius Hârşan, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medalia de bronz a fost câştigată de Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

La ediţia din acest an a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.